FANDOM


Template:Filmfakta Nicke Nyfiken 2 - Apa på rymmen! är en amerikansk tecknad film från 2009 i regi av Darrell Rooney. Filmen är baserad på Margret Reys berättelse om Nicke Nyfiken från 1939.

Handling Edit

Nicke Nyfiken, den ansvarslösa lilla apan, har blivit älskad över hela världen. I över 60 år har generationer av barn följt apans olika upptåg i en serie böcker. Böckerna om Nicke Nyfiken har genom åren sålts i över 30 miljoner exemplar och är översatta till 17 olika språk, bland dessa både jiddisch och afrikaan. 2006 tog Nicke Nyfiken steget över till vita duken, i en animerad succéfilm, vilken följdes upp av en framgångsrik tv-serie på PBS. Nu är apan tillbaka i en ny varm, rolig och charmig biofilm. Den här gången träffar den lilla nyfikna apan elefanten Kayla som arbetar hos en trollkarl. Kayla längtar hem till sin familj och Nicke Nyfiken bestämmer sig för att hjälpa sin nya vän att resa till Kalifornien för att få träffa sina syskon. Men trollkarlens säkerhetschef, hunden Danno Wolf, tror att Nicke tänker kidnappa Kayla, och ger sig i väg, på jakt efter apan och den hemlängtande elefanten. Med Wolf hack i häl, tar sig Nicke, Kayla och Ted (mannen med den gula hatten) över hela den amerikanska kontinenten för att återförena elefanten med sin familj. Det blir en gripande och underhållande resa med tåg, med lastbil och t.o.m. med en skolbuss som saknar motor!

Externa länkar Edit

Kategori:Filmer 2009 Kategori:Amerikanska familjefilmer Kategori:Amerikanska animerade filmer Kategori:Animerade filmer 2009 en:Curious George 2: Follow That Monkey!